• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@bruggenarchitectuur.nl

Recensies

Lees hier over ervaringen van verschillende opdrachtgevers over de samenwerking met Arc2 architectuur.

Dirk van der Linden, Provincie Noord-Brabant - Dreamportlane N261


"Ik ken Gert-Jan de Jong van het prille begin van dit project, toen adviesbureau Oranjewoud (Antea Group) op ons verzoek een beeldkwaliteitsplan door Arc2 heeft laten opstellen voor de Ombouw N261. Dit beeldkwaliteitsplan vormt het kader voor verdere uitwerking, van voornamelijk de kunstwerken. Naast een bijzonder plan bedacht hij ook de naam DreamPortLane, als verwijzing naar diverse leisure bestemmingen, zoals de Efteling en vakantieparken. De nieuwe kunstwerken in de weg zijn echte smaakmakers. Ze vormen één familie, maar zijn wel allemaal uniek. Zo zijn het echte landmarks geworden die de oriëntatie vergemakkelijken. Enkele kenmerken die de aandacht van de automobilist konden afleiden, zijn op een soepele wijze aangepast. De keuze van de materialen en vormen is werkelijk prachtig! Gert-Jan is een prettig en deskundig persoon, waarmee je goed kunt samenwerken. In de kwaliteitsbewaking heeft hij zich waar nodig flexibel opgesteld, met een scherp oog voor de ondergrens van de esthetische kwaliteit."

Arie de Wit, Projectmanager Afvalzorg NV - Aviduct Nauerna


"Toegevoegde waarde van Arc2 architectuur is dat ze de omgevingskenmerken onderzoekt en een mooi ontwerp maakt dat landschappelijk kan worden ingepast. Behalve dat ze goede ideeën hebben en mooie dingen ontwerpen, is het ook heel prettig om met ze samen te werken. Er is een klik, en dat leidt tot succes."

Edwin Boonstoppel, Projectmanager namens de gemeente Houten - Transferium A27 Linielanding


"Voor het Transferium heeft Gert-Jan de Jong het referentie-ontwerp gemaakt, op basis waarvan aannemers hun aanbieding konden maken. Daarbij heeft hij goed met de gemeente meegedacht in de visievorming. Door te luisteren naar alle betrokkenen is er een prima basis gelegd voor de verdere uitwerking. Zijn flexibele opstelling, ook als het speelveld soms wat wijzigt, waarderen wij zeer."

C.Ch. Boss, Projectmanager Colijn Beton- en Waterbouw BV - Rietkraagbrug


"De samenwerking met Arc2 architectuur is tijdens het ontwerp- en uitvoeringsproces rondom de Rietkraagbrug erg goed verlopen. Arc2 is bereid om het beeld van het ontwerp aan te passen op wensen vanuit de uitvoering om onderdelen makkelijk maakbaar te maken. Ze zien dit ook meer als kans, dan als een bedreiging en zo is het ontwerp in de uitvoeringsfase nog verder doorontwikkeld. Daarmee bedoel ik dat het ontwerp beter en naar mijn mening ook mooier is geworden, dan dat het al was. Dat is denk ik ook de kracht van Arc2 architectuur".

Albert Woortman, Projectmanager engineering Ingenieursbureau Antea Group - Poortbrug


"De afgelopen jaren heeft Ingenieursbureau Antea Group landelijk bij een aantal projecten nauw samengewerkt met Arc2 architectuur als partner voor de vormgeving. Voor de PoortBrug te Leeuwarden maakte Arc2 een fraai ontwerp met een hoogwaardige onderhoudsarme materiaalkeuze en detaillering van een zeer hoog niveau. Het is één van de mooiste bruggen die ik ken. De civiele achtergrond van Gert-Jan de Jong en zijn eerder opgedane ervaring met civieltechnische werken bij gerenommeerde architectenbureaus, is een groot voordeel. Hij weet hoe (beweegbare) bruggen werken en kent de mogelijkheden en onmogelijkheden. Tevens is er begrip voor de andere aspecten die bepalend zijn voor een goed project: naast de vormgeving, de prijs van de aanbieding en de verwachte realisatie- en onderhoudskosten. Kortom een architect waar ik in het verleden met plezier en met succes mee heb samengewerkt en waar ik in de toekomst graag weer en beroep op wil doen!"

Robbert de Metter, Directeur Meerdink Bruggen - VlinderBrug


"Gert-Jan heeft van deze brug echt een vlinder weten te maken, geïnspireerd op het logo van de gemeente Oost Gelre. En ondanks de zeer grote horizontale aanrijdbelasting is de brug zo rank als een vlinder. Zijn ontwerpen voor bruggen kloppen tot in detail. Met een zeer goed gevoel voor de krachtswerking in de constructie en weet hij er prettig ogende bruggen van te maken. Zijn ontwerpen zijn constructief logisch en zeer verfijnd. Tegenwoordig is de contractvorm voor bruggen vrijwel alleen maar Design en Construct. Hierbij gaat Gert-Jan als architect met de aannemer en de constructeur om tafel om alle drie disciplines op elkaar af te stemmen en het beste product te realiseren. Zo ontstaat een prettig, efficiënt ontwerpproces, waarbij de ontwerpen mij telkens positief verrassen. Gert-Jan is open, recht door zee en in voor ‘nieuwe dingen’. Hij vraagt door, gaat net een laagje dieper om het beste uit een project of samenwerking te halen."